4 pers
4 fläskkarréskivor
Smör
Salt och peppar
Oregano
Vatten
2-3 lökar i skivor
3-4 morötter i 5 cm strimlor
2 dl kålrabbi i 1 cm kuber
½-1 purjolök i 5 cm strimlor
1 paprika i bitar
Oljaalt och peppar
1 grönsaksbuljongtärning
Stek karréskivorna i smör och krydda på. Lyft då och då på skivorna och vicka stekpannan så flottet rinner in under skivorna så de inte fastnar i pannan. Vänd skivorna när de fått fin brun färg på undersidan och upprepa processen med den andra sidan. När den också fått fin färg, häll på 1-2 cm vatten i pannan och lägg på ett lock. Låt puttra på svag värme.
Ta en hög stekpanna eller wok och häll i olja. När oljan är het, häll i lökskivorna och peta runt så de bryns. Häll i lite vatten. I med morotsstrimlorna och rör runt. I med kålrabbi-kuberna och rör runt. I med purjostrimlorna och paprikabitarna och rör runt. Smula i grönsaksbuljongtärningen. Låt puttra c:a 10 min tills det blivit mjukt, häll i lite mer vatten om det ser ut att bli torrt. Grönsakerna får inte puttra så länge att de blir sladdriga.
Servera karrén med skyn i pannan tillsammans med grönsakswoken och kokt potatis. Ett glas rött vin är gott till, tex Lat 42!
Stefan Haase
(Sidan uppdaterad: 2020-04-27)