4 pers
1 rödlök
Smör
1½ msk tomatpuré
1 ask ansjovis
½ ask sardeller
4 ägg
Finklippt gräslök
Ta upp ansjovisen och sardellerna och låt rinna av. Skär dom i små bitar. Skala och skär löken i så små bitar som möjligt. Stek lökhacket i smör i en stekpanna tills löken blir glansig. Ha i tomatpurén och rör runt så det blandar sig ordentligt. Häll i ansjovis- och sardellhacket och rör runt så allt blir en smet. Kläck i ett ägg i taget och rör runt flitigt hela tiden så det blandar sig och tjocknar. Man kan också kläcka äggen i förväg i en skål e dyl och vispa ihop dem med lite vatten och sen hälla det hela i stekpannan. Häll sist i gräslöken och blanda runt noga. Servera genast!
Till detta dricker man gärna en snaps typ Stolichnaya Gold och en öl, tex Galgbacken IPA.
Stefan Haase
(Sidan uppdaterad: 2020-04-26)