6 pers

2 askar ansjovis
6 ägg
1-2 röda lökar
2-3 kokta potatisar
2 msk finklippt gräslök
1 msk finklippt dill
En aning peppar
2 äggulor
Ev salt

Koka äggen, skölj, skala dem och dela dem 3 på tre ledder i äggskäraren. Öppna ansjovisaskarna och ta ut ansjovisen och skär dem i småbitar. Skala och finhacka löken och stek den med smör på medelhög värme tills den har mjuknat men inte tagit färg. Skala potatisarna och skär dem i småbitar. Blanda alltihop i en bunke. Häll på lite ansjovisspad. Häll i gräslöken, dillen och pepparn och blanda runt ordentligt så det fördelar sig jämnt. Smaka av med ev lite salt. Ha i äggulorna och blanda runt så det blir smaskigt. Ställ svalt tills serveringen.

Detta avnjutes med en ale och en akvavit!

Stefan Haase

 

(Sidan uppdaterad: 2020-04-26)