8 pers
2 l snoppade krusbär
½ l vatten
2 dl råsocker
½ dl kallt vatten
6 tsk potatismjöl
2 dl grädde
1 tsk vaniljsocker
Lägg de snoppade krusbären i en kastrull och häll på vattnet. Koka upp. Ev behövs det skummas av. Låt småkoka i c:a 5 min tills krusbären är mjuka och gått sönder. Häll i råsockret, rör om och låt koka upp igen.
Ta av kastrullen och ställ den i diskhon och mixa krämen slät med stavmixern. Häll vattnet i en kopp. Rör i 1 tsk potatismjöl i taget. Rör runt så allt potatismjöl löst upp sig. Häll försiktigt i potatismjölvattnet i krämen under kraftig omrörning, annars blir det klumpar. Ställ kallt.
Vispa grädden med vaniljsockret vid serveringen. Gott!
(Sidan uppdaterad: 2020-04-28)