4 pers
800 g nöt-, gris- eller blandfärs
½-1 vitkålshuvud
14 msk Kikkoman soya
2 msk råsocker
Salt och peppar
Spiskummin
Kokt potatis
Lingonsylt
Stek färsen i smör i en rymlig stekpanna. Salta, peppra och i med rätt mycket spiskummin, smaka av noga, färsen skall inte vara mesig. Skär kålen i strimlor medan färsen steker. När färsen fått färg, lägg i kålen, det skall vara så mycket som det bara går att få plats med, kålen krymper väldigt mycket. Häll i lite vatten så det täcker botten i pannan, så att kålen ångar ihop. Försvinner vattnet innan kålen har sjunkit ihop, häll i mera vatten. Rör runt då och då. När kålen är helt insjunken i färsen, häll då i soyan och råsockret och rör runt noga.
Servera med kokt potatis och lingonsylt. En Burgsviks IPA sitter fint till detta!
Stefan Haase
(Sidan uppdaterad: 2020-04-27)